Hemsidor
Under ett par år på gymnasiet spenderade jag större delen av min fritid med att utveckla en hemsida tillsammans med ett par kompisar. Det projektet fick jag sluta med när schackklubben började ta för mycket tid, men jag har sedan dess gjort en rad andra hemsidor.

Tanken är alltid att sidan ska vara lätt att uppdatera. All administrering sker direkt via webben och det behövs därför inga förkunskaper inom html. En fördel är då att flera skribenter kan hjälpas åt.

Nedan finns en sammanställning över de hemsidor jag gjort. Kontakta mig om ni också vill ha en sådan hemsida.

SchackstudionLunds Akademiska SchackklubbSchack-SM 2010
www.schackstudion.se (2006-2010)www.lask.se (2003-)www.lask.se/sm2010 (2009-2010)
Min egen hemsida under ett antal år, som bl.a. skrev om "Mragels schackturnéer", Nils Grandelius och reportage från andra schackturneringar. Textarkiv.Hemsida för Lunds ASK, som uppdateras gemensamt av ett tiotal skribenter. Hemsidan har genom åren haft en mängd undersidor, t.ex. turneringshemsidan för fyrnationers 2008.Schack-SM-hemsidan kom upp ett år före tävlingens start. Anmälan, bildarkiv, betalningsinformation och allt annat kunde skötas direkt via webben.
ElitseriehemsidanAllskånskanGlasrikets SK
2008-2010www.lask.se/allskanskan (2004-)www.lask.se/glasriket (2004-)
På sidan kunde man se statistik över varje elitserieklubbarnas resultat och även varje elitseriespelares enskilda resultat. Under två säsonger spelades ChessCoach, där besökarna själv fick agera lagledare och ta ut sitt drömlag. Precis som för Allskånskan sköts allt via webben.Föregångaren till Elitseriehemsidan. All inrapportering (lagledarregistrering, spelar-registrering, matchrapportering) sköts via webbformulär. Därefter skapas automatiskt sökbara tabeller och matchrapporter över de olika matcherna.Glasrikets Schackklubb från Småland använder denna enkla och lättuppdaterade hemsida.
Institutionen för PsykologiUtrikespolitiska föreningenKarin Svensson Smith
www.psychology.lu.se (2008-)2007-2008www.svenssonsmith.se (2010-)
Lunds Universitet har tydliga mallar för hur hemsidorna för de olika insitutionerna får se ut. Efter en kort kurs jobbade jag 2008 vid Insitutionen för Psykologi för att flytta över deras gamla hemsida med det nya formatet.Utrikespolitiska Föreningen är en studentförening vid universitetet i Lund som framförallt ordnar föreläsningar, gör ett magasin och sänder radio. 2007 behövde de en mer lättuppdaterad hemsida.

En hemsida som framförallt arkiverar debattartiklar, publikationer och andra texter.MFF-FansMFF Support ÖsterlenNorra Läktaren
2003-20082004-20072004-2007
En fansida för Malmö FF. Intervjuer med spelare, forum, träningsrapporter, statistik, betyg, bilder och matchreferat. En samling av all möjlig information om klubben. Sidan besöktes av cirka 2000 unika besökare per dygn.En enklare hemsida som användes av lokalavdelningar i MFF Support, Malmö FF:s officiella supporterförening. MFF Österlen var först, men ytterligare fyra lokalavdelningar använde hemsidan under de följande åren.Norra Läktaren spelade in musik i flera olika genrer. Det gemensamma temat kan sägas vara hyllningar till Malmö FF. Låtarna släpptes fritt på hemsidan, som låg under MFF-Fans.com.

IK PallasJesper Hall
www.ik-pallas.se (2010-)www.jesperhall.se (2006-)
IK Pallas är en friidrottsförening i Malmö som behövde en hemsida som var enklare att uppdatera. Nu sköts allt direkt via webben.En enklare hemsida för Jesper Hall och hans företag Schackbyrån.